04.03.2022

Nya slangar med innovativ TP foder

Masterflex, specialisten på slangar och anslutningssystem, lanserar en ny industrislang med ett innovativt termoplastiskt foder. De första prototyperna finns redan tillgängliga och serietillverkning planeras till början av 2023.

De första prototyperna av den nya slangen har nominella diametrar (DN) på 50 till 80 millimeter. I framtiden kommer den nya slangserien att finnas tillgänglig med nominella bredder mellan 38 och 152 millimeter. Slanglängder på upp till 20 meter är planerade.

Liksom Master-PUR Inline och Master-PUR Performance är den nya slangen tillverkad av ett enda stycke ("gjuten") på insidan och är därför absolut slät. Applikationsoptimerad PUR kompenserar för profilering och ger slangen dess unika inre jämnhet och avsaknad av kanter. Detta ger den optimala flödesegenskaper, gör den idealisk för mycket slipande tillämpningar, sparar energi och är lätt att rengöra.

En speciell egenskap är att den nya slangen kan kombineras på många olika sätt på materialsidan. Detta gör att den kan modifieras ytterligare - till exempel när det gäller slitstyrka och kemisk beständighet. Dessutom kan den inre beklädnaden realiseras med olika Shore-hårdheter, så att slangens flexibilitet kan anpassas individuellt till kraven.

Till skillnad från inlineslangar och prestandaslangar kan färgen på inner- och ytterväggarna ändras individuellt. Tillsatser som antistatika eller UV-stabilisatorer kan också tillsättas, eller så kan glidegenskaperna förbättras ytterligare.

För de nya slangarna erbjuder vi fast pågjutna flänsar för absolut täta anslutningar.

Ytterligare utveckling av slangarna för användning inom livsmedels- och läkemedelsindustrin planeras också.

<- Tillbaka till: Senaste nytt
© Masterflex Group. All rights reserved.